top of page

sob., 13. maj

|

KUD Dobrova

EMIGRANTA - VSTOP PROST

Vabimo vas na ogled komične drame Emigranta v režiji Francija Končana, ki ga bo uprizorila Gledališka skupina KUD Dolomiti Dobrova.

Registration is closed
See other events
EMIGRANTA - VSTOP PROST
EMIGRANTA - VSTOP PROST

Datum in lokacija

13. maj 2023, 20:00 – 21:00 GMT +2

KUD Dobrova, Ulica Vladimirja Dolničarja 2, 1356 Dobrova, Slovenia

O dogodku

SLAWOMIR MROŽEK (1930-2013): je poljski dramatik, pisatelj in karikaturist, čigar dela raziskujejo odtujenost, zlorabo moči, omejitev človekove svobode in slabo politično in ekonomsko situacijo v poljski povojni družbi. Sprva je svojo kariero začel kot novinar, nato pa ga je zaneslo v gledališče. Kot dramatik in satirik je razvil zanj značilen temačno-komični slog, zaznamovan z absurdom. Ker je tudi sam živel v izgnanstvu (1963-1997), je zelo dobro poznal trpljenje emigrantov. Iz tega je nastalo eno njegovih najbolj znanih dramskih tekstov "Emigranta".

EMIGRANTA: je grenko ironičen portret dveh izseljencev, pristalih v bogati tujini, kjer služita denar in živita v majhni, zanemarjeni sobi. Napetosti med intelektualcem in manjvrednim delavcev, ki vsak na svoj način doživljata brezdomstvo in socialno bedo gastarbajterjev, so programirane. Mrožek s svojim značilnim ostrim humorjem, s katerim analizira družbo in usodo ljudi, uspešno razkriva globlje plasti človekove duše in njegovo vedenje. Aktualnost briljantnega Mrožkovega dela potrjujejo vedno nove postavitve po vsem svetu.

INFORMACIJE IN REZERVACIJA VSTOPNIC na e-mail: gsdobrova@gmail.com ali na gsm: 031 344 707 (Miha) ali 031 341 270 (David).

VSTOPNINE NI!

SE VIDIMO NA DOBROVI!

Kud Dobrova

Deli dogodek

bottom of page