top of page

Abonma 2023/2024

IMG-20230911-WA0003.jpg
Gledališka skupina KUD Dobrova - GLEDALIŠKI DNEVI 2023/2024


Gledališka skupina KUD Dobrova v sezoni 2023/2024 po dolgem premoru ponovno organizira gledališki abonma. Od oktobra 2023 do februarja 2024 bo v Kulturnem domu na Dobrovi na ogled izbor štirih kvalitetnih predstav ljubiteljskih gledališč.

Cena abonmaja je 30 €. Abonmajske vstopnice so prenosljive. Za mlajše od 18 let abonmajske vstopnice niso na voljo, so pa za njih predvidene posamezne vstopnice (za izven) po ceni 5 € na predstavo. 
 

Prva predstava bo že 14. oktobra ob 19:30 v kulturnem domu na Dobrovi.
Na ta dan bo še možen nakup abonmajskih vstopnic od 17.30 do 19:30 v preddverju dvorane.
Možen je tudi nakup posameznih vstopnic za vsako predstavo posebej (za izven) po ceni 10€ na predstavo.


Za več informacij pišite na gsdobrova@gmail.com 
ali pokličite: 031 344 707 (Miha) ali 031 341 270 (David)

Vljudno vabljeni!

Repertoar abonmaja

14. oktober 2023 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Carlo Goldoni:   PAMELA  -  komedija
KPD ŠTANDREŽ, režija:  Andrej Zalesjak

Komedija o prepovedani ljubezni, ki podira meje družbene sprejemljivosti ter gledališki dogodek, ki podira predstavo o gledališki predstavi. Je na videz lahkotna igra, ki v ospredje postavlja odnos med moškim in žensko, med gospodarjem in služabnikom, med razuzdanostjo in krepostjo, med podlostjo in častjo, med slabostjo in vrlino, med preteklostjo in sedanjostjo… Skratka, popoln kaos… s srečnim koncem.
Gledališki list: Pamela

25. november 2023  ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Nika Brgant, Sašo Dudič, Gregor Robič: FETIŠ NA PUTER – komična drama
GLEDALIŠČE TONETA ČUFARJA JESENICE, režija: Vid Klemenc

Samo še na gumb pritisnem in bom točno tam,  kamor sem namenjen. Si misli vsak, ki vstopi v dvigalo. Majhen prostor, ki si ga za nekaj trenutkov deliš z neznanci. Nepomemben trenutek v življenju posameznika, ki se pelje z dvigalom na cilj. Kaj pa, če ti neznanci nosijo pomemben del tvoje zgodbe. In ker jih ne ogovorimo, izgubimo možnost tega spoznanja. Kaj pa če se dvigalo ustavi in se s tem ustavi tudi tvoje življenje. In tako trenutek v dvigalu postane del spoznanja, del sestavljanke tvojega življenja. Morda je naključje, morda pa je točno to, kar si potreboval, da lahko prideš na cilj. Preživeti čas v majhnem prostoru s popolnim neznancem. 

13. januar  2024 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Tone Partljič:   MOJ ATA, SOCIALISTIČNI KULAK - komedija
MAH TEATER, režija: Matija Milčinski

Komična in hkrati trpka igra o usodi malega človeka v neusmiljenem kolesju zgodovine in o družbenih spremembah po drugi svetovni vojni nam ponuja vzporednice z današnjimi turbulentnimi časi. Naš glavni junak se po koncu vojne, v kateri se je vojskoval na različnih straneh, vrne domov k družini na majhno kmetijo. Poln je idealov, sanj, vere v moralno boljši svet in ekonomsko pravičnejšo družbo. Toda kmalu spozna, da so bile sanje samo sanje … Velika uspešnica, po kateri je bil posnet tudi priljubljen film, je bila ob svojem nastanku drzna in provokativna, danes pa predvsem ponuja sočuten in polemičen spomin na polpretekli čas. Kaj se je od takrat v resnici spremenilo? Se je za malega človeka sploh kaj?

24. februar  2024 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
(Cenjene abonente in ostale obiskovalce obveščamo, da je bila predstava prestavljena z 10.2.2024 na 24.2.2024. Opravičujemo se vam za morebitne nevšečnosti in vam želimo obilo gledaliških užitkov)
Sema Parisi:  DA NE BOŠ SAMA – komedija
KUD JAZBEC IN PARTNERJI, režija: Gašper Jarni

Sodobna drama DA NE BOŠ SAMA je del trilogije, v kateri se je avtorica posvečala medčloveškim odnosom v bližnji prihodnosti, v tem primeru mame in hčerke, in se dotika številnih tem, kot so starost, osamljenost, ljubezen,  pozaba ... Izzivom hitro starajoče se družbe avtorica drzno in jasnovidno ponudi tudi eno izmed možnih rešitev; to je oskrba s pomočjo umetne inteligence. Vsekakor nadvse zanimivo in gledališko potentno izhodišče poraja številne situacije, ki so v svoji osnovi izrazito dramske, a kot se za odlične drame spodobi, je v njih več kot dovolj prostora tudi za komične trenutke. Predstava DA NE BOŠ SAMA je torej malo trpka in malo sladka – kot življenje – in srčno upamo, da se bo dotaknila tudi vas.
Gledališki list: Da ne boš sama

bottom of page