Ponovitev predstave "EMIGRANTA" poljskega pisatelja Slawomirja Mrožka v režiji Francija Končan si lahko na našem odru ogledate
v soboto, 26.1.2019, ob 19.30 in
v nedeljo, 27.1.2019, ob 17. uri

emigranta_glList_s

 

EMIGRANTA  je grenko ironičen portret dveh izseljencev, pristalih v bogati tujini, kjer služita denar in živita v majhni, zanemarjeni sobi. Napetosti med intelektualcem in manjvrednim delavcem, ki vsak na svoj način doživljata brezdomstvo in socialno bedo gastarbeiterjev, so programirane. Mrožek s svojim značilnim ostrim humorjem, s katerim analizira družbo in usodo ljudi, uspešno razkriva globlje plasti človekove duše in njegovo vedenje. Aktualnost briljantnega Mrožekovega dela potrjujejo vedno nove postavitve po vsem svetu.

Slawomir Mrožek je bil rojen 1930 leta v poljskem mestu Borzecin. Je poljski dramatik, pisatelj in karikaturist, čigar dela raziskujejo odtujenost, zlorabo moči, omejitev človekove svobode in slabo politično in ekonomsko situacijo v Poljski povojni družbi. Sprva je svojo kariero začel kot novinar, nato pa ga je zaneslo v gledališče. Kot dramatik in satirik je razvil zanj značilen temačno-komični slog, zaznamovan z absurdom. Ker je tudi sam  živel v izgnanstvu (1963-1997), je zelo dobro poznal trpljenje emigrantov. Iz  tega je nastalo eno njegovih najbolj znanih dramskih tekstov »Emigranta«.

Išči na strani

Kontaktirajte nas

Zemljevid strani