Dragi ljubitelji slovenske kulture

Ta konec tedna smo v Kulturnem društvu Dobrova pripravili vrsto prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika 2020.
Vse prireditve se bodo odvijale na odru kulturne dvorane na Dobrovi in na vseh prireditvah bo VSTOP PROST.

V petek, 7. februar ob 19.00 - Osrednja prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika
V soboto, 8. februar ob 19.30 - Ponovitev predstave domače gledališke skupine EMIGRANTA
V nedeljo, 9. februar ob 17.00 - Predstava za otroke - PIKA NOGAVIČKA

 

Petek, 7. februar 2020 ob 19.00
Osrednja prireditev v počastitev slovenskega kulturnega praznika

Na prireditvi se bodo predstavile posamezne skupine Kulturnega Društva Dobrova, Godba Dobrova Polhov Gradec, Plesno društvo Forma, Glasbena šola Emil Adamič in Plesni klub Bleščica, prireditev pa bo povezovala mlada nadebudnica Jerneja Stopar.
Po prireditvi ste tudi lepo vabljeni, da ostanete na klepetu ob kozarčku.


Sobota 8. februar 2020 ob 19.30
Sławomir Mrożek: EMIGRANTA
KUD Dolomiti Dobrova, režija: Franci Končan

je grenko ironičen portret dveh izseljencev, pristalih v bogati tujini, kjer služita denar in živita v majhni, zanemarjeni sobi. Napetosti med intelektualcem in manjvrednim delavcem, ki vsak na svoj način doživljata brezdomstvo in socialno bedo gastarbeiterjev, so programirane. Mrožek s svojim značilnim ostrim humorjem, s katerim analizira družbo in usodo ljudi, uspešno razkriva globlje plasti človekove duše in njegovo vedenje. Aktualnost briljantnega Mrožekovega dela potrjujejo vedno nove postavitve po vsem svetu.


Nedelja, 9. februar ob 17.00
Astrid Lindgren: PIKA NOGAVIČKA
Gledališče Zarja CELJE, Režija: Žiga Medvešek

 

V tokratni pravIjični predstavi se bomo skupaj s Piko, simpatično in navihano deklico, ki sama živi v vili Čira Čara in se ničesar ne boji, odpravili številnim zabavnim in nenavadnim dogodivščinam naproti. Najmočnejšo deklico na svetu bosta pri njenih dogodivščinah spremljala prijatelja Anica in Tomaž, s katerima bodo zabredli v marsikatero težavo ter doživeli veliko čudovitega. Skozi številne pripetljaje bodo spoznaii, da ne želijo biti nikoli tako resni, kot so resni odrasli ljudje.

 

In še misel za konec:
Na osti kulture se kaže narodno bogastvo. Praznujmo naš praznik kulture razmišljujoče.
Ne pozabimo, da sta materin jezik in kultura igrala pomembno vlogo pri oblikovanju Slovencev kot narod. Brez maternega jezika in skrbi za kulturo propademo.

 

Kontaktirajte nas

Zemljevid strani