KUD Dobrova

Osvobodi svoje srce
Osvobodi svojo glavo
Živi enostavno
Dajaj mnogo
Ne pričakuj preveč

Vroča Novica

Če želite prejemati obvestila in opomnike za predstave, se registrirajte na spodnji povezavi.
>>> Kliknite tukaj <<<

 


 

Več
 • KUD Dobrova
 • KUD Dobrova
 • KUD Dobrova
 • KUD Dobrova
 • KUD Dobrova
 • KUD Dobrova
 • KUD Dobrova
 • KUD Dobrova
 • KUD Dobrova
 • KUD Dobrova
 • KUD Dobrova
You are here

Gledaliski dnevi

Vpis v abonma 2018/2019

E-pošta natisni PDF

KUD Dolomiti Dobrova Vas v sezoni 2018 / 2019 vabi k vpisu v abonmaja. Od oktobra 2018 do marca 2019, se bo v kulturnem domu na Dobrovi zvrstilo pet predstav amaterskih gledališč širom Slovenije ter predstava s profesionalnima igralcema.


20. oktober 2018 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Tone Partljič: ŠČUKE PA NI – komedija
KD Vrblje – AG Vrba Vrbje, režija: Jernej Kobal
Kaj je bolj slovensko od goveje juhe in frajtonarce? Zagotovo je to nevoščljivost in prerekanje. Predstava Ščuke pa ni se ukvarja ravno s temi, za Slovence tako značilnimi značajskimi potezami. Na ogled nam jih postavlja v vsem blišču in bedi, predvsem pa z vso privoščljivostjo in metanjem polen pod noge, ki so nam tako domači, da so že del vsakdana. Podružnica Radia Center dobi nagrado, najprej kolektivno nato še za posameznika in sicer za najbolj homogen kolektiv. V “homogenem” kolektivu se tako začne brezobziren boj za nagrado: podkupovanje,
ogovarjanje, izsiljevanje … skratka, vsak od zaposlenih hoče dobiti nagrado.

17. november 2018 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Vinko Mederndorfer: NA KMETIH – komedija
Gledališče ZARJA Trnovlje – Celje, režija Vojko Belšak
Dogajanje se odvija na gorskem kmečkem turizmu, ki pa ni tako zelo kmečki, kot trdita lastnici. To sta podjetna hči Marička in njena mama Jožica, strastna mesarka.
V tem na videz idiličnem okolju, se za tajni sestanek in prodajo ukradenega orožja, domenita dve skupini kriminalcev. Misel o tem, da so v teh rovtah na varnem pred nepovabljenimi očmi, jim prekrižata nič hudega sluteča policijski minister Mirko in njegov pomočnik Slavko.

15. december 2018 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Jera Ivanc: PREVARE – komedija
Teater JANEZ JALEN Notranje Gorice, režiser: Gorazd Žilavec
Po motivih ene od zgodnejših renesančnih komedij Gl'ingannati (Prevarani ) je nastala majhna, a glasbeno in kostumsko razkošna komedija, v kateri je ves čas v ospredju »kako« uprizoriti. Devet radoživih komedijantov se pred občinstvom po zgledu commedie dell'arte virtuozno preoblači in hipoma značajsko preoblikuje kar v devetnajst komedijskih vlog. Zaplet zgodbe je precej preprost: izgubljeni dvojček Gianluigi Buffon Trapattoni se znajde v Modeni ravno v trenutku, ko njegova dvojčica Monica Bellucci Trapattoni, preoblečena v fanta in s tem na las podobna svojemu bratu, pobegne iz samostana, kamor jo je poslal oče, ki jo želi omožiti z bogatim vdovcem Carlom Ancelottijem. Monica se kot paž zaposli pri meščanu Francescu Tottiju in se vanj zaljubi, a on ljubi Ancelottijevo hčer Gianno Naninni Ancelotti, ta pa se ogreje za njegovega paža – torej Monico. Iz tega sledi kup komičnih zapletov, za katere poleg zamenjav dvojčkov poskrbi tudi pisana paleta ostalih likov, od preživetveno nabrite služinčadi do predstavnikov obrtništva, zaljubljenih študentov in celo predstavnice najstarejše obrti. Vse te like povezuje ozračje renesančne prebujenosti telesa in energično-komičnega prikaza občutno različnih karakterjev zgodbe.

19. januar 2019 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Slavko Pregl: NORCI - komedija
Koroški deţelni teater, režija: MAJA GAL ŠTROMAR
NORCI je ritmična mozaična predstava v predstavi, predvolilna komedija, politična satira ali buffoniada. Hudomušni poskus ugledališčenja današnjega razpršenega in kaotičnega časa, ko nas polarizacija vedno bolj hromi, ko nihče ne ve več, kdo pije, kdo plača; ko levica postaja desnica in obratno, in ko je v zadnji fazi čisto vseeno, kdo si ležerno podaja oblast: kralj, norec ali minister. Postavili smo si vprašanje, kako razpadajočo strukturo zrežirati v kompaktno fresko, da bi ob tem ne izgubili čvrstosti, a tudi občutka notranjega razkroja ne, kako verodostojno, profesionalno in prepričljivo odigrati skrajno neprepričljive in diletantske akterje 'našega dvora'. Kako narediti iz napake prednost, iz gnoja zlato in, žal, tudi obratno. Zdi se torej, da tako režijsko kot igralsko hodimo po robu. Dramaturgija razpada, vlada pada, ali je ni, maske padajo, iluzije že davno ni več, vloge niso več jasne, tudi spolno gledano ne, bog je mrtev in zdi se, da ta nesrečni slovenski Franckin voz ne vodita nihče drug kot kapital in pohlep. Predstava, pravijo, je prehitra, liki; pravijo, ne premorejo psihologije. Kaj pa, če smo mi prepočasni? In kaj, če nas prav odsotnost psihološke razplastenosti opozarja, da drvimo v propad razčlovečenja?

16. februar 2019 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Patrick Hamilton: VRV - kriminalka
Gledališko društvo Radeče, režija: Klemen Nikolič
Dva superiorno čuteča sostanovalca in prijatelja ubijeta tretjega – “manjvrednega”. In na ta pomladni večer na večerjo – poslovilno zabavo povabita starše ubitega, njegovo zaročenko, prijatelja in njihovega bivšega učitelja iz osnovno šole, ki pa na svet gleda mogoče malo nekonvecionalno. Vsi se sprašujejo, kje je Mirko. Kje je Mirko? V skrinji, in na njej večerja… Vrv je grozljiva, na trenutke komična in napeta drama o umetnosti umora. In kot pravi protagonist igre: “Tudi umor je lahko umetnost.”

16. marec 2019 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi
Lutz Hübner: BOKSARSKO SRCE - komedija
Domen in Iztok Valič, režija: Samo M. Strelec
Pred nami je odlična komedija, ki zna nasmejati in ganiti obenem. Opisuje kako lahko nekdanji boksar, ki je vse življenje živel med nasiljem in športom, jeznemu mladeniču pomaga prerasti, premagati in se osvoboditi vse agresivnosti, ki jo nosi v sebi? Dva boksarja, dve generaciji in ena odlična predstava, ki vas ne bo le nasmejala, ampak tudi ganila do solz.

Zapornik 3.2.3.

E-pošta natisni PDF
valic

Rezervacija kart je možna  na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali tel. 031 344 707 (Miha).

Gledališki dnevi 2015/16

E-pošta natisni PDF
Predviden program za letošnjo sezono:

17. oktober 2015 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

Feđe Šehović:   KURBE - komedija

KD Janez Jalen Notranje Gorice, režija: Jaša Jamnik

 

14. november 2015  ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

Bertolt Brecht: OPERA ZA TRI GROŠE- komedija

KPD Planina - Sele,  režija: MICHAEL KRISTOF

 

12. december 2015 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

Pro Dario Fo: VSE ZASTONJ komedija

koprodukcija gledališkega združenja Koroški deželni teater in KD Pameče–Troblje, režija: Peter Militarov

 

 

16. januar 2016 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

Georges Feydeau:      MAČEK V ŽAKLJU – komedija

Loški oder Škofja Loka, režija: MILAN GOLOB


20. februar 2016 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

Titus Maccius Plautus:   ALULARIJA - komedija

Dramska družina SKPD F. B. Sedej - Števerjan, Italija: režija: FRANKO ŽERJAL

 

19. marec 2016 ob 19.30 uri v kulturnem domu na Dobrovi

Martin Mcdonagh:    BLAZINEC - drama

KUD Zarja Trnovlje - Celje, režija: TOMAŽ KRAJNC

ČEŠPE NA FIGI

E-pošta natisni PDF

V soboto, 13.12.2014 ob 19:30 bodo pri nas gostovali gledališčniki iz Gabrovice pri Komnu. Odigrali bodo komdijo Češpe na figi, v režiji Sergeja Verča.

MARJAN TOMŠIČ (1939): 
slovenski pisatelj in kulturni delavec, rojen v Račah pri Mariboru. Po študiju slavistike na ljubljanski Filozofski fakulteti je kot slavist poučeval na Grahovem pri Cerknici, nato je vrsto let delal kot učitelj in mentor na dveh istrskih šolah, OŠ Marezige in OŠ Gračišče, kjer je s svojimi učenci zapisoval istrske "povedke". Pod njegovim mentorstvom sta izhajala dva šolska lista: Varda in Bekači. Nekaj časa je bil zaposlen tudi kot časnikar in novinar na Radiu Koper, pri Primorskih novicah in pri Delu. Od leta 1986 je samostojni kulturni delavec. Živi in ustvarja v Istri. Seznam del je bogat in raznolik ter obsega pesmi, romane, novele, pripovedi, pravljice, radijske igre, scenarije za kratke risanke, dramska dela. Med slednja sodi tudi komedija Češpe na figi (Južić in Juća), ki je nastala leta 1998. 

ČEŠPE NA FIGI (Južić in Juća): 
Komedija o tem, kako se narod znajde v času, ko gre vse k vragu ... Sicer velja predvsem za čas takoj po drugi svetovni vojni, torej za petdeseta leta prejšnjega stoletja. Velja pa tudi za sedanji čas, ko nas spet vodijo žejne preko reke, lačne mimo pravkar pečenega kruha. O zvitosti, umnosti in neverjetni iznajdljivosti ljudstva, torej o nenehnem boju za preživetje in s tem za ohranitev zakladnice in duše naroda - o tem govori ta naša komedija. 

 

Vpis za leto 2016/2017

E-pošta natisni PDF
Dragi ljubitelji gledališča,

KUD Dolomiti Dobrova Vas v sezoni 2016 / 2017 vabi k vpisu v gledališke dneve. V letošnji sezoni bo dobrovško gledališče bolj komedijsko obarvano. Od oktobra 2016 do marca 2017, se bo v kulturnem domu na Dobrovi zvrstilo pet predstav amaterskih gledališč širom Slovenije ter predstava s profesionalnim igralcem.

Vpis bo potekal v soboto 17. septembra med 10. in 12. uro v kulturnem domu na Dobrovi ter od 17.30 dalje na dan prve predstave (15. oktober).
(lanskoletni abonenti si lahko zagotovite sedeže17. septembra 2016 med  9. in 10. uro)
Cena je 35 €, kartica je prenosljiva.
Za predstave amaterskih skupin bo cena posamezne vstopnice za izven 9€, za predstavo s profesionalnim igralcem pa 15€.

Vljudno vabljeni!

Za več informacij pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali pokličite na 031 344 707 (Miha), 031 341 270 (David)

Več ...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Joomlart

We use cookies to improve our website and your experience when using it. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information